LLIBRE BLANC DE LA CULTURA AL PENEDÈS

Aquest és un bloc del projecte el Llibre Blanc de la Cultura al Penedès de l'Institut d'Estudis Penedesencs

El Conseller de Cultura avala el LLibre Blanc

El passat divendres 6 de setembre una representació dels membres de la junta de l’Institut d’Estudis Penedesencs es va reunir a Barcelona amb el conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell i amb el Director general de Cultura popular i tradicional i acció cultura, Lluís Puig, per exposar-los el desenvolupament del Llibre Blanc de la Cultura al Penedès i d’altres aspectes d’interès relacionats amb la cultura penedesenca.
Els membres de la Junta de l’IEP van explicar al Conseller de Cultura les activitats previstes pel que resta d’any, entre les quals van destacar el V Seminari d’Història del Penedès, el Curs d’Història de Vilafranca i les taules de debat sectorials i transversals sobre la cultura penedesenca. Però, sobretot, van exposar les línies generals del Llibre Blanc de la cultura al Penedès.
Des de l’acte de presentació del Llibre Blanc que es va fer el mes d’abril d’enguany, el conseller de cultura ja havia mostrat interès en la vàlua d’aquest treball. Segons Mascarell ‘és un gran treball de diagnosi de l’estat de la cultura al territori del Penedès’. En la reunió de dimarts, el conseller va elogiar la tasca de l’IEP i va exposar que ‘arreu on vaig sempre poso l’exemple de l’Institut d’Estudis Penedesencs com a referent dels centres d’estudis al nostre país’.
L’Institut d’Estudis Penedesencs, fundat el 1977, continua apostant pel coneixement i la investigació del territori de l’àmbit Penedès i el seu entorn i continua sent el referent cultural per excel·lència al Penedès i a Catalunya. En aquest treball en el món cultural es va veure necessari elaborar un estudi sobre l’estat actual de la cultura al territori penedesenc per conèixer-ne les debilitats, avantatges, febleses i oportunitats.
Aquesta necessitat és el que ha donat peu al Llibre Blanc de la Cultura al Penedès que es pot consultar al web de l’IEP (http://www.iepenedesencs.cat). L’estudi posa de manifest l’estat de la cultura al Penedès i aposta per una major coordinació del territori. A partir d’aquest mes de setembre començarà el desplegament del Llibre Blanc amb diverses taules d’àmbit, taules transversals i debats d’actualitat.
Segons el president de l’IEP, Ramon Arnabat, ‘el Llibre Blanc és un estudi molt acurat que cal aprofitar i donar a conèixer. No ens podíem aturar en la presentació i la publicació d’aquest estudi, sinó que el projecte demanava seguir endavant i obrir debats sobre el present i el futur de la cultura al Penedès partint d’una reflexió i avaluació del mateix estudi’.
A partir del 21 de setembre comencen tot un seguit de taules d’àmbit amb diferents especialistes del Penedès que debatran sobre La formació musical, La literatura i el territori, Les festes populars i tradicionals, L’art contemporani en l’àmbit local, El teatre amateur i el teatre professional i, per últim, Els museus i el patrimoni. Posteriorment a aquestes taules, a partir del novembre s’han organitzat les taules transversals que reuniran agents i responsables polítics per tractar temàtiques com Cultura, territori i coordinació; Cultura i Comunicació; Cultura, promoció econòmica i turisme; Cultura i Educació; i Cultura Digital i Sector Creatiu. Les dates de les diferents taules també es poden consultar al web de l’IEP.
Des de l’IEP s’espera que aquestes taules per desenvolupar el Llibre Blanc de Cultura al Penedès serveixin per fer territori, conèixer les diverses realitat i iniciatives que es desenvolupen en els diferents àmbits i ajudin a dissenyar estratègies i accions conjuntes i coordinades en pro de la cultura i del Penedès.

 Foto conseller

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 14 Setembre 2013 by and tagged .

Navegació

%d bloggers like this: